Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Persluchtleidingen


Persluchtleidingen 
Voor het transporteren van lucht in het persluchtsysteem heb je persluchtleidingen nodig. In onze webshop hebben we volgende systemen: PPS ALU en Girair®.

  • PPS ALU: aluminium persluchtleidingen waarvan de binnenzijde zeer glad is voor een betere geleiding van lucht. Door deze leidingen van PREVOST heb je een constante druk door het gehele systeem.

  • Girair®: Systeem van buizen en hulpstukken gemaakt uit onbreekbaar composietmateriaal (blauw gekleurd in de massa), voor het aanleggen van een persluchtnetwerk.

1. Persluchtleidingen PPS ALU 
Prevost piping system • pps1 • 100% aluminium • Diameters van 16mm (1/2”) tot 100 mm (4”)

PPS1 by Prevost
AFDICHTING

De dichting werd speciaal ontworpen voor de toepassing. Hij is uitgerust met 2 bolronde van teflon voorziene delen om de afdichting te optimaliseren.


PPS1 By Prevost
INWENDIGE STUKKEN

De inwendige stukken blijven één stuk vormen met het lichaam na montage.BEREKENING VAN HET NETWERK
Om een netwerk te ontwerpen, moet men de diameter van de buis bepalen in functie van  het gewenste debiet en de lengte van de hoofdleiding. Hou daarbij rekening met een werkdruk van 8 bar en een drukverlies van 5%.
* Deze waarden kunnen lichtjes variëren in vergelijking met de gegevens van de compressorspecialisten.2Persluchtnetwerk GIRAIR® 
Definitie
Systeem van buizen en hulpstukken gemaakt uit onbreekbaar composietmateriaal (blauw gekleurd in de massa), voor het aanleggen van een pers-luchtnetwerk.
Installatie
Propere, snelle en gemakkelijke montage waarbij geen speciaal gereedschap nodig is en die bijgevolg door de gebruiker zelf geïnstalleerd kan worden. Assemblage door koudlas. Flexibel systeem dankzij een uitgebreid gamma koppelstukken. Persluchtnet kan 1 uur na montage in gebruik worden genomen.


Betrouwbaarheid en Rentabiliteit
Bestand tegen de meeste compressor- en smeeroliën. Corrosiebestendig. Verzekert een minimum aan drukverlies, dankzij zijn gladde wanden. Het GIRAIR systeem garandeert een lange levensduur en minimale montage-kosten.Uitzetting
Bij het plaatsen van de Girair-leidingen zal rekening gehouden worden met het in- en uitzettingsfenomeen. Een opvangmechanisme voor deze uitzetting dient worden voorzien d.m.v. een kniestuk, richtingverandering of aftakking, zie technische documentatie Girpi of ons raadplegen.


Brandveiligheid
Het te verlijmen GIRAIR® systeem brandt niet, rookt niet en voldoet hierdoor aan klasse Bs2do (Euroklasse). Dit is de hoogst mogelijke klassering tegen brand voor kunststoffen.Energiebesparend en duurzaam
Door het gladde wandoppervlak in combinatie met de ongevoeligheid voor corrosie ontstaat voor een gelijke sectie een (blijvend) groter debiet dan bij een metalen leiding.


Directe herkenbaarheid
Het GIRAIR® systeem is door en door blauw gekleurd. De blauwe kleur is een direct zichtbare markering voor perslucht. Het aanbrengen van beschermlagen tegen corrosie en het traditioneel verven met kleur, zoals bij metalen leidingen, is dus overbodig.
Montagegemak en Tijdbesparing
Een professionele oplossing die het plaatsen aanzienlijk vergemakkelijkt: lichte buis, snelle
verbindingstechnieken, geen speciaal gereedschap vereist, geen vlam noch lawaai.
Milieuvriendelijk
De PVL grondstof van het GIRAIR®-systeem is volledig recycleerbaar.
Opmerking
Het GlRAlR®-systeem is niet geschikt voor het gebruik van:
medicinale lucht, ontvlambare gassen of toepassingen die de afwezigheid van siliconen vergen.


Thermische vormen 
Het thermisch vervormen van de GIRAIR®-buizen is strikt verboden en leidt tot het vervallen van de GIRPI-garantie. Voor elke verandering van richting mag alleen gebruik worden gemaakt van de standard fittingen van GIRAIR®. Neem voor speciale toepassingen / problemen contact met ons op.


.
Bepaling van het te vervoeren debiet in m3/h
De leidingdiameter wordt bepaald in functie van het debiet. Dus is het noodzakelijk het debiet van de compressor te kennen in m3/H:
  • Het aantal PK x 7 = aantal m3/H of
  • Het aantal Kw x 10 = aantal m3/H
  • De lengte van de hoofdleiding
  • De druk
Montage GIRAIR:

Laden
Laden